Toepassing

Andullatiesystemen worden voor verschillende doelstellingen gebruikt : het verlichten van de pijn, relaxeren, de bloedsomloop stimuleren. Het geeft goede resultaten bij fibromyalgie, CVS, migraine, spierspanningen en -pijnen. Ook bij sportlui en in veeleisende beroepen wint andullatie aan belangstelling. Zelfs het oplossen van diepgewortelde spanningen is mogelijk en zorgt bijgevolg voor weldoende ontspanning en regeneratie.

Wat is het ?

Het is een whole body-massage waarbij je je in een ergonomische lighouding bevindt. Je ervaart infraroodwarmte en masserende trillingen doorheen het lichaam.

 

Infraroodwarmte

Deze warmte zorgt voor een betere bloedsomloop, bestrijdt pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren.

Mechanische vibraties

De trillingen worden via de gevoelsreceptoren in de huid getransformeerd in elektrische signalen. Deze signalen kunnen in het ruggemerg andere prikkels (bv. pijnprikkels) overheersen. De reden hiervan is dat signalen uit mechanische receptoren op weg naar de hersenen voorrang krijgen op signalen uit pijnreceptoren. Ook de productie van lichaamseigen energie (ATP) wordt gestimuleerd. Deze energie heeft het lichaam nodig voor effectieve pijnbestrijding. De trillingen hebben tevens tot gevolg dat endorfines vrijkomen. Endorfines lijken op opiaten omwille van hun pijnstillend effect. Ze geven een gevoel van ontspanning, welbevinden en geluk.

 

Na het gesprek kan je vrijblijvend gebruikmaken van andullatietherapie. Dit is een service die geboden wordt, inbegrepen in een gesprekssessie.